Herfst in Oostende

Oostende in de herfst: kleur, gezelligheid en verwondering, lees onze tips voor Oostende...

Oostende in de herfst: kleur, gezelligheid en verwondering

Daar gaat die dan, onze zomer. Maar we treuren niet, want daar is de herfst al. Oostende op zijn mooist! Het Leopoldpark toont zijn wijde variatie aan kleuren, de zee laat al haar drama los en het is nooit te koud voor ijscrème op de dijk, toch? Geen stress, ook al is het hoogseizoen voorbij, Oostende blijft tijdens de herfst gezellig door bruisen. Wat ons meteen opvalt:

De zee

Tijdens de herfst toont de Noordzee haar ware gelaat. Een pittige dame vol karakter. Er is geen beter seizoen om eens goed uit te waaien. De wind op je gelaat, de zuurstof, ruwe golven op zoek naar het strand, dat typische geluid, de geur. Kilometers wandelen, surfen voor de durfals en achteraf in de tearooms op de dijk een koffie en pannenkoek verorberen. Wij zeggen geen nee.

Cultuur

Maar ook het culturele stopt niet. De behoorlijk indrukwekkende werken van street-art tour The Crystal Ship doorstaan elk type weer. Liever gezellig binnen kunst bewonderen? Dan moet je wel halt houden in Mu.ZEE. Animatietekenaar Raoul Servais heeft er momenteel een aparte vleugel en de fans van Ensor kunnen hier hun hartje ophalen. 

Trouwens, Fort Napoleon is helemaal vernieuwd vanbinnen. In de gloednieuwe expo fluisteren de muren je de verhalen van het fort toe. Technologisch hoogstandje. Ga erna (of ervoor) shoppen en brunchen in de al even nieuwe conceptstore Kabine. Mag het wat actiever, luider en flitsender? De Oktoberfoor is in Oostende geland. Laat je helemaal droogzwieren in de attracties en eet erna oliebollen zo veel je kan. Best in die volgorde ook.

 

Kinderpret

Oostende denkt aan de jongsten. Geen saaie herfstvakantie of weekend vol paniekaanvallen omdat de agenda leeg staat. Tijdens “Er was eens…“ wordt het Leopoldpark vier dagen omgetoverd tot een sprookjeswereld vol elfjes, trollen, prinsen en prinsessen. De verwondering staat centraal tijdens de theatervoorstellingen, straatacts en workshops. Hebben ze nog energie over? Laat ze dan maar eens los in het trampolinepark Hangtime

 

Pssst, wist je al dat Sinterklaas 7 november toekomt in Oostende?

 

Restauranttip

Dat typische herfstweer vraagt naar een gezellige restauranttip. Belle de Jour is zo eentje. Patron Els staat garant voor een levendige babbel en ongelofelijk veel vakkennis. Geen doorsnee keuken, maar klassiekers met een twist. De kaart verandert elke dag en is helemaal seizoensgebonden. Extra bonus: het restaurant ligt in een prachtig gerennoveerd 19de eeuws herenhuis.

 

Lijkt Oostende in de herfst helemaal iets voor jou? Geef ons een seintje en dan gaan we samen op zoek naar de perfecte woonst of een tweede verblijf.

 

Afbeelding Herfst in Oostende

Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat.